Nasıl Teşhis Edilir?

Atriyal fibrilasyon, en sık olarak hastaların şikayeti ya da sadece kontrol amacıyla çekilen elektrokardiyogram (EKG) ile teşhis edilir. Ancak ataklar şeklinde gelen aralıklı atriyal fibrilasyonlu hastalarda ataklar arasında çekilen EKG ile teşhis konması mümkün değildir. Bu hastalarda ya atak sırasında EKG çekmek ya da uzun süreli EKG kaydeden cihazları kullanmak gerekir. Uzun süreli EKG kayıt cihazlarından Holter adı verilen cihaz hastaya bağlanarak sürekli EKG kaydı yapan ve hastanın 24 ya da 48 saat taşıyacağı küçük bir kaydedicidir.

Hasta hissetsin ya da hissetmesin, kayıt süresince olan tüm atriyal fibrilasyon ataklarını kaydederek teşhis konmasını sağlar. Şikayetleri çok seyrek olan hastalarda ise hastanın haftalarca taşıyabileceği ve şikayeti olduğunda düğmesine basarak kayıt alabileceği olay (hadise) kaydedici adı verilen bazı cihazlar yararlı olabilir.

Atriyal Fibrilasyon Hakkında Bilgiler Kategorisindeki Diğer Başlıklar:

- Kalbin Normal Çalışması
- Kalbin Elektriksel Sistemi
- Atriyal Fibrilasyon Nedir?
- Atriyal Fibrilasyon Kimlerde Görülür?
- Atriyal Fibrilasyon Tipleri
- Atriyal Fibrilasyonda Yakınmalar